SPECIALIZED STATUS 160 023 whtsge S4 - SBEXTREME
Slike izdelkov so simbolične. Barva in oblika izdelka se lahko v naravi razlikuje od prikaza na slikah.

-40%

SPECIALIZED STATUS 160 023 whtsge S4

Odprodaja koles iz PROBIKE izposoje 2023. Sprejemamo rezervacije.

SPECIALIZED STATUS 160 023 whtsge S4
Šifra izdelka: 93722-7204
3.899,00 €
2.339,40 €

Želite več informacij? Pišite nam na info@prosurf.si.

Prenovljena enduro mrcina, Specialized Status 160, na povsem novi platformi zagotavlja brezkompromisen hiter spust z veliko zabave za odlično ceno.

S prenovljeno geometrijo in v prečudoviti M5 aluminijasti preobleki te bo Specialized Status 160 presenetil z različnima veikostima obročnikov. 29" spredaj in 27.5" zadaj. Kaj pridobiš? Večjo hitrost in boljši oprijem 29 colarja ter odlično pospeševanje in stabilnost 27.5 colarja. S tem je Status pripravljen na odlično vožnjo v hitrih spustih ter tehničnemu obvladanju zavojev in skokov. Status 160 te bo pričakal z le za 2mm krajšim reach-em kot ga ima Enduro. Prikrojitev kolesa je mogoča z nastavitvijo Flip Chip, ki poskrbi, da se Status obnaša v skladu s tvojim načinom vožnje. S preklopom iz High na Low spusti gonilno os za 9 mm in kot glavne cevi postane položnejši za pol stopinje. S to nastavitvijo je kot glave okvirja še malenkost nižji od Endura. Navkljub položnejšemu kotu krmilne cevi pa bo na učinkovitost vzpenjanja v klanec pokrbel kot sedežne cevi, ki omogoča izboljšano pozicijo za pedaliranje in možnost uporabe daljših potopnih sedežnih opor. Položnejši kot krmilne cevi, s 160 mm hoda tako spredaj kot zadaj ti bo Status nudil ogromno stabilnosti in hitrosti.

Velikost okvirja Stumpjumperja od 2021 naprej je slogovno specifična. Izbiro kolesa se omogoča glede na način vožnje in ne na velikost sedežne cevi, kot je navadno pri drugih kolesih. Zaradi večje linije velikosti vse od S1 do S6, z modelnim letom koles 2021 je Specialized poskrbel, da boš zagotovo našel pravo velikost kolesa zase.

Velikost okvirja se v veliki meri določa glede na način vožnje in teren, po katerem se najraje zapelješ in ne toliko po tvoji višini. Geometrija kolesa je takšna, da se z večanjem velikosti okvirja podaljšuje doseg, medtem ko se stojna višina in dolžina pod-sedežne cevi povečata le minimalno. Takšna geometrija ti omogoča, da velikost kolesa izbereš na najbolj optimalen način - izbereš takšnega, ki bo najbolje ustrezalo tvojim željam glede ‘obnašanja’ kolesa na terenu. Krajše kolo izbereš v primeru, ko želiš odzivnejše kolo, da ga lažje manevriraš okoli tehničnih zavojev, ter za vožnjo po manj zahtevnih, položnješih “flow” trailih, kjer bo to kolo bolj živahno in igrivo. Če pa si želiš stabilnejše kolo za hitrejšo, stabilnejšo vožnjo po bolj zahtevnem, strmejšem terenu pa lahko izbereš večjo velikost okvirja.

Vrhunske komponente, ki spremljajo Specialized Status 160 kolo so vilice FOX Float 36 Rhythm, ki bodo poskrbele za popoln nadzor nad še tako strmim terenom in zadnje vzmetenje FOX Float X Performance, ki bo uspešno blažilo tresljaje z razgibane podlage. Neverjetne prilagoditve in modulacijo ti ponujajo hidravlične disk zavore SRAM Code R, z 12 stopenjskim prestavnim sistemom SRAM NX Eagle pa ti je omogočena enostavnost, izjemna natančnost in vzdržljivost. X-Fusion Manic sedežna opora pa bo poskrbela za še večji nadzor in samozavest pri spustih na izjemno tehničnih trailih.

Specialized Status 160 - hiter, agresiven, stabilen. Vse kar imajo veliki, vendar za ugodnejšo ceno.

Okvir:
M5 aluminij, različna velikost obročnikov, trail geometriija, notranja napeljava žic, ManFu link, 12x148mm zadnje vpetje, zatesnjeni industrijski ležaji vrtišč, zamenljiv nosilec menjalnika, 160mm hoda

Vilica:
FOX Float 36 Rhytm, Grip Damper, 2-stopenjska nastavite, 15x110mm QR axle, 44mm offset, 160mm hoda

Zadnji amortizer:
FOX Float X Performance, Rx Trail Tune, EVOL air sleeve, 2-stopenjska nastavitev kompresije, 230x60mm

Oprema:
SRAM NX Eagle, 12-prestav (zadnji menjalnik) / SRAM NX Eagle, trigger (prestavna ročica) / 12 prestav

Zavore:
SRAM Code R, hidravlične disk zavore, 4 batne zavore, 200/200 mm rotor

Gonilka:
SRAM NX Eagle, DUB, 170mm, 32T

Zadnji verižniki:
SRAM NX Eagle PG-1230, 12 prestav, 11-50T

Obroči:
Specialized, 29 spredaj, 27.5 zadaj, hookless aluminij, 30mm notranje širine, tubeless ready

Prednji plašč:
Butcher, GRID TRAIL casing, GRIPTON® compound, 2Bliss Ready, 29x2.3"

Zadnji plašč:
Butcher, GRID TRAIL casing, GRIPTON® compound, 2Bliss Ready, 27.5x2.3"

Sedežna opora:
X-Fusion Manic, infinite adjustable, two-bolt head, bottom mount cable routing, remote SRL LE lever, S1/S2 150mm, S3-S5 170mm hoda

S klikom na kalkulator za vzmetenje lahko izračunaš nastavitve vzmetenja.

* Proizvajalec dopušča možnost spremembe komponent brez predhodnega obvestila.

Varnost in kakovost

Za plačilo lahko uporabiš bančno nakazilo, kreditno kartico ali PayPal.

Pridobi 10€!

Prijavi se na naše novice in podarimo ti bon v vrednosti 10 €!

Brezplačna prijava!