SPECIALIZED SJ FSR ST W COMP 29 020 ws M - SBEXTREME
Slike izdelkov so simbolične. Barva in oblika izdelka se lahko v naravi razlikuje od prikaza na slikah.

SPECIALIZED SJ FSR ST W COMP 29 020 ws M

Specialized Stumpjumper ST Comp ... ST v imenu pomeni Short Travel (kratek hod) saj ima kolo 20mm manj kot klasičen Stumpjumper, a ni zaradi tega prav nič manj sposobno.

SPECIALIZED SJ FSR ST W COMP 29 020 ws M RENT gloss white sage/black
Šifra izdelka: 93219-5103
3.099,00 €

Želite več informacij? Pišite nam na info@prosurf.si.

Ultimativno trail kolo se vozi, kot da bi bil na tirnicah. Od predhodnega Stumpjumperja ga loči kar nekaj podrobnosti, a kar se najhitreje opazi je popolnoma prenovljena oblika okvirja. Le-ta z bočno prečko direktno poveže vse tri pritrditvene točke zadnje nihajke in amortizerja na okvir, s tem pa se znatno povečata togost in učinkovitost na neravninah. Glede njegovega predhodnika je nova konstrukcija kar 20 % bolj učinkovita, okvir pa eden izmed najlažjih na tržišču.

Geometrija okvirja v kombinaciji z vzmetenjem nudi popolno usklajenost, saj se lahko bolj zanašamo na kinematiko okvirja in manj na dušenje amortizerja. Zaradi tega je vzmetenje bolj mehko na majhnih udarcih, trdno v sredini hoda ter izjemno učinkovito pri skrajnem stisku. Pozabiti ne smemo niti na Rx Tune nastavitev vzmetenja, saj je prav vsak amortizer nastavljen glede na velikost okvirja in se tako popolnoma ujema s specifično kinematiko samega kolesa. Za to poskrbi prilagoditev sklada podložk stiska in raztega, prav tako pa s prilagoditvijo razmerij zračnega volumna. Cilj je delovanje v sredini razpona nastavitev, tako da lahko delovanje še vedno nastaviš kakor ti srce želi.

Nastavitev Flip Chip ti omogoča, da enostavno spremeniš geometrijo okvirja, vse zato, da bo kolo bolj po okusu tvojega stila vožnje. Na voljo sta dve nastavitvi, visoka in nizka, z obratom delčka Flip Chip pa spremeniš višino gonilne osi za 6 mm ter kot vilic za pol stopinje. Ščitnik cevi ob verigi bo naredil pogonski sistem praktično neslišen, prav tako pa bo udarjanje verige stvar preteklosti. Izbočeni deli ščitnika prekinejo udarec verige, kar zmanjša splošno premikanje in zvok ob udarcu verige.

Stumpjumper ST Comp je opremljen s komplet vzmetenjem Fox (FOX FLOAT Rhythm 34 vilica s 130mm hoda in FOX Float DPS Performance zadnji amortizer), RaceFace Ride gonilko in zanesljivim 11-stopenjskim pogonskim sklopom Shimano, ki zagotavlja obilico učinkovitosti tako med vzponi kot spusti. Poleg tega je sistem z enojnim prednjim zobnikom znan tudi po tem, da je verigo z njega skoraj nemogoče sneti, v primerjavi s standardnim sistemom z dvema zobnikoma pa prinaša tudi velik prihranek pri teži.

OKVIR

FOX FLOAT RHYTHM, 34, GRIP nadzor vzmetenja, 51mm offset, zožana aluminijasta krmilna cev, 15x110mm, 2-nastavitvi kompresije, 130mm hoda

VILICA

FOX FLOAT DPS Performance, Rx Trail Tune, rebound in 3-pozicijska nastavitev vzmetenja, 190x42.5MMSpecialized M5 Aluminium, asimetrična oblika, 29 Trail geometrija, gonilni ležaj z navojem, notranja napeljava žic, 12x148mm nosilci osi, zatesnjeni industrijski ležaji vrtišč, zamenljiv nosilec menjalnika, 120 mm hoda

ZADNJI AMORTIZER

FOX FLOAT RHYTHM, 34, GRIP nadzor vzmetenja, 51mm offset, zožana aluminijasta krmilna cev, 15x110mm, 2-nastavitvi kompresije, 130mm hoda

OPREMA

Shimano SLX, Shadow Plus, 11-prestav (zadnji menjalnik) / Shimano SLX (prestavne ročke) / 11 prestav

ZAVORE

Shimano SLX, Shadow Plus, 11-prestav (zadnji menjalnik) / Shimano SLX (prestavne ročke) / 11 prestav

Varnost in kakovost

Za plačilo lahko uporabiš bančno nakazilo, kreditno kartico ali PayPal.

Pridobi 10€!

Prijavi se na naše novice in podarimo ti bon v vrednosti 10 €!

Brezplačna prijava!